Hacı Baba Kervansaray Malatya Sofrası
İstanbul Bakırköy'de olan Restaurantımız Malatya'mızın yöresel ürünlerin yanısıra kebap ve ızgara çeşitleri ile hizmet vermektedir. 20 kişilik açık 80 kişilik kapalı olan mekan her sabah ve pazar günleri özel kahvaltılar hazırlamaktadır.
1942 Yılından itibaren Malatya'da hizmet veren lokantamız taş fırında kuzu eti ile yapılan ve Türkiye'de kayısı kadar ünlenen kağıt kebap, kuzu dolma, fırın kavurma, fırın kebap, kaburga dolması, incik kebap, Malatya sofrasının seçkin yemeklerini Hacı Baba geleneksel lezzetiyle konuklarının damak zevkine sunmaktadır.
63 yıllık tecrübesiyle Malatya'da aşçılık sanatında bir ekol olan Hacı Baba; üretimi tamamen hijyenik ortamlarda gerçekleştirilen leziz yemeklerinin ünü Türkiye sınırlarını aşarak bir çok Avrupa ülkesine taşınmıştır. Her yıl Avrupa'nın birçok kentinde düzenlenen Malatyalılar gecesinde Malatya'nın yöresel yemeklerini davetlilere sunarak hemşerilerinin yüz akı olmuştur.
Türkiye'yi yemek kültürü tanıtımında Çırağan Sarayı'nda yapılan lezzet festivalinde Türk Mutfağının ne kadar iyi yerde olduğunu bütün dünya mutfağına göstermiştir. Türk Mutfağı bir yerde tanıtılacaksa Hacı Baba Mutfağı, Türk Mutfağını ilk temsil eden kuruluş olarak ordadır. Katıldığı bütün festival ve fuarlarda en büyük ilgiyi kendisine çeken bir kuruluştur.
-- Delivered by Feed43 service