Parçaları Birleştirin, Güneş Enerjisiyle Çalışan Robotunuzu Yaratın! 6 Farklı Şekle Girebilen Teknolojik Oyuncağınız 28T...

Kaçırmayız
Kampanya
Parçaları Birleştirin, Güneş Enerjisiyle Çalışan Robotunuzu Yaratın! 6 Farklı Şekle Girebilen Teknolojik Oyuncağınız 28T...
Jan 31st 2012, 23:31

Parçaları birleştirin, Güneş enerjisi panelini takın ve robotunuz çalışsın!  

Kutu içeriği ile yapabilecekleriniz:

Pil

Robot köpek

Araba

Yel değirmeni

Planör

Howarcraft

Motor yat

Yaratacılığınızı kullanabileceğiniz teknolojik oyuncaklara meraklıysanız bu ürünü kaçırmayın.  Hem siz eğlenin hem de çocuklarınızın makinelere olan ilgisini uyandırıp fen dersleriyle zevkle ilgilenmelerini sağlayın. Bu ürün, çocuğunuzun  'motor öğrenme' denilen öğrenme şekliyle gerçek bir öğrenme sağlamasına yol açaçaktır.

-Ürün Güçlü bir motora sahip olduğundan açık havada güneşli bir günde en iyi performansı verir. 

-Evde yüksek halojen ışık altında ise düşük performansla çalışır.

-Bulutlu havada çalışmaz.

-Şekilli kullanım kılavuzu kutu içeriğine dahildir.

-Kutu içeriğinde 1 adet motor, 1 güneş paneli, Mini şanzıman kutusu, çeşitli dişliler ve farklı robot gövdeleri için farklı parçalar bulunur.

DÜNYADA İLK ROBOTU TÜRKLERİN YAPTIĞINI BİLİYOR MUYDUNUZ?

Japon İmparatoru Meji'nin yeğeni Prens Komatsu'nun, gemiyle İstanbul'a gelişi ve Sultan'a çeşitli hediyeler getirmesiyle başlıyor bu ilginç tarihi olay. Sarayda ağırlanan prensin gitmesinin ardından 1889'da İstanbul'a özel elçiler gönderen Japon İmparatoru, Sultan Abdülhamid'e Japonya'nın en büyük alameti olan, Büyük Krizantem Nişanı'nın da içinde bulunduğu çeşitli hediyelerle beraber bir mektup yollar. Japon İmparatoru mektubunda Abdülhamid Han'dan, İslâm dini, ilim ve teknolojik gelişmeler, vakıflar, hayır kurumları gibi konularda Japonca veya Fransızca bilgiler gönderilmesini rica eder.

Abdülhamid Han, saat mekaniğini çok iyi bilen ve aynı zamanda Yeni Kapı Mevlihânesi saat sanatkârı Musa Dede'den daha önce hiç yapılmamış, eşi benzeri olmayan, teknoloji harikası bir saat yapmasını ister. Derviş Dede bir fikir ortaya atar ve "Bu saat Semâzen şeklinde olsun. Her saat başı kollarını açıp semâ etsin ve gong çalsın" der. Sultan Abdülhamid Han projeyi inceledikten sonra, gong yerine robotun her saat başı ezan okumasını ister. Robotun yapımından kısa bir süre önce icat edilen gramafon sayesinde ses kaydı alınabilir ve bu özellikde robota eklenir.

Normal bir insan boyuna yakın, saatli bir robot. Kaideye oturtulmuş gövdesi ile saat başı semâ ediyor, bu esnada kollarını açıyor, gümüş levhalardan yapılmış etekleri açılıyor ve aynı anda ezan okuyor. Tüm bunları yaparkende yarım metre yürüyor, dönüyor ve ezan bitince de tekrar yarım metre geri giderek yerine dönüp kollarını ve eteklerini indiriyor. Robotun tamamı gümüş ve altın kaplamadan yapılmıştı. Robotun arka kısmında kurma yeri mevcuttu ve yedi günde bir kuruluyordu."

Ertuğrul Firkateyni'yle Japonya'ya gönderilen Alamet'in şimdiye kadar duyulmamasının belgelerdeki eşanlamlı ifadelerden kaynaklandığını belirten Keleş, "Tarihi kayıtlarda 'Osmanlı nişanları, hediyelerle beraber Japon İmparatoru'na takdim edilmiştir" şeklinde geçiyor. Osmanlıca nişan kelimesiyle ve robotun ismi olan 'Alametí kelimesinin eş anlamı olduğu için robot olan Alamet adeta araya kaynamış" diyor.

Kaçırmayız.com'un bugünkü fırsatı: Parçaları Birleştirin, Güneş Enerjisiyle Çalışan Robotunuzu Yaratın! 6 Farklı Şekle Girebilen Teknolojik Oyuncağınız 28TL yerine 13,90TL!

Satın alımın ardından gelen kodunuz satın alım işlemini tamamladığınız anlamına gelmektedir. Başka bir işlem yapmanıza veya aramanıza gerek kalmamaktadır.

Ürün/Ürünleriniz satın alım sayfasında belirttiğiniz adrese kargolanacaktır.

 

-- Delivered by Feed43 service

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.
If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Yorumları göster