Salvosano Ağrı ve Romatizma Kremi

Salvasano, içeriğindeki doğal maddeler sayesinde  kireçlenme,  üşütme,  darbe,  gerilim vb. sebeplerle oluşabilen  ağrıların rahatlamasına yardımcı olur.

Salvosano Krem bitki özlerinin mikro ölçülerde birleştirilmesi ile elde edilmiş natürel bir üründür. Emilimi çok güçlü olduğundan etkisini dakikalar içerisinde gösterir.

Bitki özleri sayesinde  kasların rahatlamasına ve  gerilimin giderilmesine yardımcı olur.
5324 sayılı kozmetik kanununa göre bildirimi yapılarak üretilmiştir.
Ürün Özellikleri: 
Kekik Yağı
Dahilen safra artırıcı, kurt düşürücü ve ağrı dindirici, haricen ise antiseptik olarak kullanılır.
Timol adı verilen bir tür doğal yağ, vücuttaki diğer yağların parçalanmalarını sağlar. Kekik yağı banyoda sürüldüğü zaman romatizma ağrılarını büyük oranda azaltır.

Adaçayı Yağı 
Adaçayı, en şifalı bitkilerden bir tanesi. Dolayısıyla, adaçayı yağı da, oldukça faydalıdır. İçeriğinde, Tuyon, sincol, barneol ve piren bulunur.

  •  Bebeklerde gaz gidericidir.
  •  Mide gazı gidericidir.
  •  Ter ifrazatını azaltıcı özelliği vardır. 
  •  İdrar arttırıcı etkileri vardır.
  •  Astım hastalığında faydalıdır.
  •  Bayanlarda adet düzensizliklerinde ve hormon dengelenmesinde kullanılır.
  •  Cilt bakım ve temizliğinde kullanılır.
  •  On iki parmak bağırsağındaki yaralara da faydalıdır.
Pelesenk Yağı
Oldukça iyi bir ağrı kesici olan pelesenk yağı özellikle romatizma ve migren ağrıları için birebir etkilidir. Kas spazmına, romatizma ağrılarına ve kireçlenmeye karşı masaj yapılarak uygulanır.

Çam Terebentin Yağı
Solunum sıkıntıları, bel soğukluğu, idrar yolu enfeksiyonları, astım, şeker, romatizma tedavisi için kullanılır.Grip döneminde bağışıklık sistemini güçlendirip , vücudun dirençli olmasını sağlar.
Hemoroit için yararlıdır. Saç dökülmesi ve kepeği önlemek için kullanılır. İştah açıcıdır, süt arttırıcı, regl söktürücü olarak kullanılmaktadır. Kılcal damarları uyarıp kan dolaşımını düzenlemektedir.

Biberiye Yağı
Özellikle düşük tansiyonu olanlar ve yataktan güçlükle kalkanlar için en kuvvetli uyarıcı aroma yağlarındandır. Spordan sonra yorgunluk giderme masajı olarak uygulama, kas ağrıları ya da yorgun bir işgününden sonra çok uygundur.
Sensitiviteyi stimule eder, kalbi uyandırır, vital vücudu kuvvetlendirir ve sinir sisteminin yoğun ruhsal çalışmasından sonra rejenerasyonu sağlar. Etki alanları; yorulma, hafıza zayıflığı, düşkünlük, nervöz dengesizlik, güdüsüzlük ve üzgünlük halleridir.

Biberiye, Akdeniz bölgesinin bir ürünüdür. Uyarıcı etkisiyle birlikte tedavi bitkileri içinde oldukça nadir yer alıp düşük tansiyon tedavisinde önemli bir rolü vardır. Sabahları eterik biberiye yağı içeren bir suyla kolları yıkamak, çok iyi gelebilir.

Biberiye yağı; antiseptik, kramp çözücü, safrayı artırıcı, kan basıncını yükseltici, kan şekerini düşürücü, antikarsinojen, antiromatik, hafıza ve sinirleri güçlendirici etkilere sahiptir.

Biberiye yağı, dıştan kullanımda astımda da etkilidir. Banyoda kullanılması, kalp ve dolaşım bozukluklarında iyileştirici sonuçlar vermektedir. Masaj yağı olarak da kullanılır. Aromaterapide özellikle solar-plexus-chakras alt fonksiyonunda çok uygundur. Canlandırıcı ve uyarıcı etkisiyle tedavi hazırlığının yükseltildiği düşkünlüğün aşılmasında yararlıdır.

Tedavi edici etkisi Kramp çözücü, uyarıcı, gazlanma, düşük kan basıncı, nervöz kalp ve dolaşım şikayetleri, romatik ve nöraljik şikayetler, zayıf menstruasyon, zayıflık ve yorgunluk durumları, sindirim bozuklukları, inatçı cilt döküntüleri.

Kekik yağı ve biberiye yağı gibi bazı eterik yağlar, yangı önleyici etki gösterip ağrıyan eklem ve kemiklerde sakinleştirici etki yaratır. Dolayısıyla bunlar, daha çok romatizma ve artritiste, yorgunluk ve ağrıyan ayaklarda,  kas tutukluğunda kullanılır.

Sarımsak yağı
Kemiklerdeki sancıyı kısa zamanda giderir. Kemiklerin yumuşatılması ile adale ağrılarının giderilmesinde

Karabiber Yağı
Romatizma ve bel fıtığı için masaj yapılarak uygulanır.

Kantaron yağı
Kantaron yağı her türlü yaralarda başarıyla kullanılmaktadır. Antiseptik özelliğiyle yarada mikrop üremesini engeller. İltihap önleyici özelliğiyle yarada herhangi bir iltihap oluşmasına engel olur. Damar büzücü etkisiyle kanamayı kısa sürede durdurur. Hücre yenileyici özelliğiyle yaranın çabuk kapanmasını sağlar

Aynı zamanda sürüldüğü sürece yaranın sebep olduğu ağrı ve sızıları yok eder, büyük bir rahatlama sağlar.

Yanıklarda ve haşlanmalarda da kantaron yağı bir numaralı yardımcınız olmalı. Yanıkları kısa sürede iyileştirdiği gibi, yanık anındaki acıyı dindirir. Yanığın mikrop kapmasını ve iltihap oluşumunu engeller. Güneş yanıklarında da kantaron yağından yararlanabilirsiniz. Yanık bölgelerinize sürdüğünüzde acınızın azaldığını hemen hissedeceksiniz. Yanıklarınız kısa sürede iyileşecektir.

Hematomlarda (derideki mavi-mor lekeler), beze şişkinliklerinde ilgili bölgeye sürülüp masaj yapılır. Kantaron yağı bebeklerin pişiklerinde de çok etkilidir. Yine bebeklerin karın ağrılarında kantaron yağı kullanıldığında ağlamaları sona erer. Sırt ağrıları, lumbago, siyatik ve romatizmada masaj yağı olarak kullanılmaktadır. Ağrıyan bölgeye bu yağla masaj yapılır. Kısa sürede ağrılarınızın hafiflediğini göreceksiniz.

Doğal Kafirun
Tabiatta, bir çok bitkide bulunur. Tıpta kullanılan kafuru "Japonya Kafuru"dur. "Cinnamomun Camphorea" ağacının odunu, su buharıyla distile edilerek elde edilir. Kafuru renksiz, şeffaf, billuri yapılı, gevrek parçalarıdır. Kokusu hususi ve keskin, lezzeti sonradan serinlik veren acı ve yakıcıdır. Eklem ve kas ağrılarını giderir.

Ürün Kullanımı:

Salvosano ağrıyan bölge üzerine ince bir tabaka halinde masaj yapılarak sürülür ve üzeri sıcak bir havlu ile sarılarak 4-5 saat böyla kalması sağlanır. Her uygulama öncesi sorunlu bölge ılık su ile temizlenerek kurulanır.

Romatizma ve  kireçlenmeye bağlı rahatsızlıklarda bir ay düzenli olarak  sabah ve  akşam uygulanması önerilir.

Migren nöbetinin başlamasında,  mide bulantısı ve  baş dönmesi gibi belirtiler başladığında alın ve  enseye uygulama yapılması durumunda  migren nöbetinin önlenmesine yardımcı olmaktadır.

Hamilelikte Kullanım: Hamile ve  emziren bayanlar Salvosano Krem'i güvenle kullanabilir. Herhangi bir yan etkisine rastlanmamıştır.
Haricen kullanılır. Vücut içerisinde, yanık ve açık yaralarda kullanılmamalıdır. 50 ml.'dir.

Yorumları göster